Saturday, May 25, 2024
HomeНовиниБългарияЗадържаха бивш румънски министър в България

Задържаха бивш румънски министър в България

Бившият румънски министър на регионалното развитие и на туризма в периода от 2010 до края на 2011 г.  Елена Габриела Удря е задържана у нас от националната полиция. Това съобщиха от МВР.

В дирекцията за международно сътрудничество днес е получено спешно искане за съдействие от румънските полицейски власти, с цел локализиране на територията на страната на лек автомобил и придвижващите се с него лица. Според данните в колата е била румънка, осъдена на шест години лишаване от свобода за корупция. Информацията е изпратена на българската гранична полиция с цел предотвратяване на възможността жената да напусне страната или да се укрие, съобщават от вътрешното ведомство.

След предприетите действия става ясно, че жената и автомобилът се намират близо до граничния пункт “Кулата”. Издадена е и европейска заповед за арест. Според данните, предоставени на българските власти, Удреа е извършила поредица от действия с цел получаване на имотна облага, в резултат на които от различни компании са дадени под формата на подкуп над 12 000 000 румънски леи и 1 100 000 евро.

Към момента тя е задържана за 24 часа във връзка с издадената от румънските власти европейска заповед за арест.

RELATED ARTICLES

Most Popular