Задържаха дупничанин, крал в Крайници и Яхиново

32-годишен дупничанин е задържан заради кражби, извършени преди дни в селата Крайници и Яхиново.

„Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Данчо Е. (на 32 години от Дупница), по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив”. Той е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г. в селата Крайници и Яхиново. За времето от 01,00 до 02,30 часа са отнети от гаражно помещение в село Крайници 1 електрожен, ел. кабели и куфар с инструменти и от товарен автомобил, паркиран в село Яхиново, чрез разбиване на ключалка – газова бутилка, червена сигнална лампа, 3 броя колани за повдигане и 5 чифта колани за връзване на материали.

Съдът счете, че може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият Данчо Е. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. В случая се касае за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години, тъй като същото е извършено при условията на опасен рецидив, от лице, което е осъждано многократно с влезли в сила присъди за идентични престъпления и от лице, което преди два месеца е изтърпяло последното си наказание „лишаване от свобода“ и е освободено от затвора в Бобов дол. Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление”, съобщиха от съда.

 

Определението подлежи на незабавно изпълнение. То може да се обжалва и протестира с частна жалба или протест пред Окръжен съд-гр. Кюстендил в 3-дневен срок, считано от 24 януари за страните.

Както писахме, единият от потърпевшите е Иван Тодоров от Яхиново, който извършва транспортни услуги с камион с кран за град Дупница и околията. При кражбата от камиона му, извършена с взлом, крадецът е заснет от охранителните камери.