Задържаха под стража 64-годишен дупничанин за разпространение на наркотици

Окръжен съд-Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под стража, по отношение на 64- годишен дупничанин И.С., привлечен като обвиняем за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на съда. Съдът счете, че от събраните доказателства на този ранен етап от Досъдебното производство може да се направи обосновано предположение за съпричастност към деянието, както и, че има опасност да бъде извършено ново престъпление. Определението може да се обжалва пред Апелативен съд София.
На 16.11.2022 г. в къща в с. Яхиново, община Дупница, И.С. държал високорискови и рискови наркотични вещества с цел разпространение, разпределени в няколко обекта, посочва прокуратурата. В полиетиленови пликове било открито бяло прахообразно вещество, реагирало при извършен полеви наркотест на MDMD (метамфетамин). Отделно в кашон и торбичка били намерени блистери с таблетки, реагирали на кетамин.

В друг имот в с. Тополница, община Дупница, обвиняемият държал в бидон, кофи и пликове прахообразно вещество и таблетки. Те реагирали на кетамин, метадон, опиати и MDMD (метамфетамин).
При претърсване на къща в с. Тополница били иззети държаните от И.С. прекурсори – ефедрин, както и материали и съоръжения за производство на наркотични вещества – таблетираща машина, автоматична машина за опаковане на таблетки в блистери и компресор.