Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаЗапалиха коледните светлини в Дупница! Дядо Коледа пристигна с дъжд и сняг

Запалиха коледните светлини в Дупница! Дядо Коледа пристигна с дъжд и сняг

С магично шоу и кратка програма в Дупница бе даден старт на коледните празници. Присъстващите зарадва илюзионистът  Радослав Георгиев, който включи и част от децата в своите  фокуси.

Със свои изпълнения в тържеството  участваха деца от училищата „Св. Паисий Хилендарски“ и „Неофит Рилски“, възпитаници на школата за български народни песни при читалище „Зора -1858“.

Дошлите на празника посрещнаха Ледената кралица Елза и Дядо Коледа. Под дъжда, който не спря да вали през цялото време, сред присъстващите застана кметът Първан Дангов.

Той подчерта, е грейват светлините на най-дълго очакваната  елха в държавата, поздрави дупничани и пожела просперитет на града и селата в общината. Заедно с граданачалника бяха председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, служители в общинската администрация, сред които зам.-кметът по социалните дейности Валентина Караганова. Светлините на елхата бяха запалени след обичайното обратно броене, а на финала пристигнаха кукерите от село Джерман, които огласиха със звънците си дупнишкия център.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular