Затрупан от лавината в Италия проговори за снежния ужас, вадят трупове от хотела. Все още не е ясно колко точно е броят на безследно изчезналите и загиналите

hotel-italiya2 hotel-italiya7

Извадиха тялото на първата жертва на лавината, която затрупа хотел „Ригопиано“ в централната част на Италия, съобщава Rainews24. Заради усложнените метеорологични условия спасителите са успели да се доберат до хотела няколко часа след инцидента.

Първата група е достигнала мястото около 4.30 часа местно време.

„Спасени са двама души. Именно те са подали сигнал за помощ. Има ранени.

Оцелелите – Джампиеро Парете и Фабио Салцета, били извън хотела в момента на бедствието. Успели да се скрият в една кола и оттам изпратили SMS с думите “Помощ, умираме от студ”. Съпругата и двете деца на Парете останали в хотела.

Припомняме, че в хотела са били регистрирани 20 гости. В него обаче е имало и няколко души персонал. До мястото успяха да стигнат представители на Националните алпийски спасителни служби и на Финансовата гвардия след часове придвижване. Те тръгнали още в сряда и се катерили до подножието на върха.

Лавината, ударила хотела, го изместила с 10 метра. Хората от спасителните служби съобщили, че виждат светлинки от вътрешността на сградата, но не чували гласове.Все още не е ясно колко точно е броят на безследно изчезналите и загиналите”, написа във Фейсбук кметът на провинция Пескара Антониоди Марко. По думите му, лавината е изместила хотела с 10 метра.

Джампиеро Парете и Фабио Салцета са първите спасени, които са подали сигнала за снежното бедствие. Те са били извън хотела в момента на пристигането на лавината. Именно те са изпратили есемеси с думите „Помощ, умираме от студ“.

38-годишният Джампиеро Парете разказа пред медиите, че се е спасил по чудо, отивайки до колата си за багаж. Жена му и децата обаче са останали в хотела и към момента той няма никаква информация за съдбата им. „Когато лавината падна, се оказах под снега, но успях да се измъкна. Колата не пострада и затова чаках

Видео