Защо дивееше треньорът на “Копенхаген” в мача с ЦСКА и защо имаше кръв по главата?

Стале Солбакен бе бесен на хората от стадион “Паркен”, показали на всички зрители нередовния гол на отбора му

 

Защо Стале Солбакен, треньорът на “Копенхаген”, издивя край тъчлинията след гола на неговия отбор във вратата на ЦСКА за 1:0 в 23-ата минута? Та той трябваше да е доволен – попадението на Даме Ндойе бе нередовно, от засада. Недоволството трябваше да е в лагера на “червените”. Те загубиха с 1:2 и реванша, а с общ резултат 2:4 отпадат.

И как така секунди по-късно камерите уловиха гологлавия норвежец, който седеше и опипваше нервно кървава рана до слепоочието си?

Самият Солбакен обясни след двубоя срещу българите случката.

“Полудях от яд, защото кадрите от гола се показаха на големия екран – каза треньорът. – Това не бе особено умно. Ако някой случайно не беше видял, след показването на кадрите.”.

Солбакен жестикулира енергично, показвайки с двата показалеца към главата си, казвайки сякаш: “Луди ли сте!?”. Хората, командващи екрана на стадион “Паркен”, пуснаха гола на повторение и всички зрители, както и играчите, видяха явната засада.

“Минути след ситуацията на терена всичко бе хаотично и дори нашите играчи бяха объркани – призна Солбакен. – Голяма грешка бе да се пусне гола на екрана.”.

По правилник, реферът на мача няма право да отмени решението си, гледайки екрана. Това може да се случи само по сигнал на някой от асистентите (в Лига Европа няма и системата за видеоповторения, иначе попадението щеше да бъде отменено).

А откъде се появи раната на главата на Солбакен?

“Някой ме удари в радостта от гола – призна треньорът.

Мисля, че беше Бард Виген (помощникът му), но той не си признава. Само се подсмихва и си мълчи…”