За нищо на света не си оправяйте леглото сутрин! Ужасно опасно е!

Ставате сутрин, правите си кафе и закуска, приготвяте се за работа и си оправяте леглото. Напълно нормална рутинна, нали? Оказва се, че всъщност да оправите леглото си рано сутрин не само може да не е най-добрата идея, но и е страшно опасно за здравето ви.

Д-р Стивън Претлоу, в интервю за Би Би Си, заяви, че оправянето на леглото веднага след сън е опасно заради прашните акари в него.

„Ние знаем, че червеите (прашните акари) могат да оцелеят само като си набавят вода от атмосферата, като използват малки жлези от външната страна на тялото си. Нещо толкова просто, колкото оставянето на разбърканите чаршафи в леглото, може да премахне влагата от чаршафите и матрака, така че червеите да се дехидратират и в крайна сметка да загинат”, обяснява докторът.

Той уточнява, че докато спи човек се поти и потта му създава идеална влажна среда, в която опасните гадинки живеят. А оправяйки чаршафите на леглото ни, ние им създаваме още по-добри условия на живот. Представете си вечер да си легнете в компанията на тези опасни гадинки.

„По-малко прахови акари е по-добре за вашето здраве, защото праховите акари често водят до появата на болести като астма, алергии и други проблеми. Плюс това е странно да споделяте леглото си с малки буболечки”, казва още д-р Стивън Претлоу.

Така че утре сутринта, когато станете оставете леглото си неоправено. Лесно е, а и е безопасно.