Звездата от “Такси” Сами Насери едва не ослепя след сбиване в Москва

Сами Насери

Френският актьор Сами Насери, добил световна известност с ролята си в поредицата на Люк Бесон “Такси”, е пострадал сериозно след конфликт в московски клуб. След като не бе поканен за петото продължение на филма, в момента звездата с рождено име Саид Насери живее с брат си Ларби в руската столица, където планира да снима гангстерския екшън “Краб”, съобщава “Московский Комсомолец”.

Насери наел няколко апартамента в центъра на Москва и се превърнал в постоянен клиент на близките барове. През уикенда актьорът, брат му и няколко момичета се запили в караоке клуба Voice. Стигнало се до спорове с персонала. Французинът отказал да плати сметката, защото не бил доволен от обслужването.

В конфликта се намесили трима други посетители на заведението, граждани на Беларус, които се заели да озаптяват агресивния актьор. В отговор той се нахвърлил върху тях с юмруци. В заформилото се сбиване французинът бил ударен силно по лицето.

Насери потърсил помощ в Научноизследователския институт по очни болести “Гелмголца”, където била извършена операция на едното му око. От болницата съобщават, че то е било в критично състояние и е съществувала опасност от загуба на зрението. Операцията обаче протекла успешно и окото на Насери ще се възстанови напълно след рехабилитация.

Московската полиция разследва инцидента, вече е задържала тримата беларуси и в момента решава дали да им повдигне обвинения. Самият Сами Насери неведнъж е участвал в скандали и побои. Лежал е в затвора за шофиране в нетрезво състояние и нападение срещу полицай.