Friday, June 21, 2024
HomeРегионПетрич„Звездите“ Петрич с поредна порция медали

„Звездите“ Петрич с поредна порция медали

Стотици деца от цяла България се включиха в инициативата „GO!KIDS!“.

Градският стадион в Русе за първи път бе домакин на спортната инициатива „GO!KIDS!“. Състезанието събра над 400 деца и техните родители от цялата страна. Подрастващите показаха сила на духа и издръжливост в бягането на 60 и 100 м и в скоковете от място и на дължина. Всички деца, включили се в във всяко едно от състезанията, получиха медали и награди.

На събитието присъстваха кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев, които наградиха с купи част от участниците.

Основната цел на състезанието е популяризиране на леката атлетика сред децата и подрастващите. То се организира от СК ”Приорити спорт” със съдействието на Лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ Русе и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Русе.

Тази  надпревара бе втори кръг от веригата състезания на Атлетическа лига GO!KIDS!, като следващото издание е в София на 2 юни.

В състезанието взеха участие и децата от спортен клуб по лека атлетика „Звездите“ Петрич с главен треньор Анита Янкулова. Ето как се представиха те:

Мария Трайкова – сребърен медал на 100м и бронзов медал на 100м  с препятствия;

Мадлен Стоянова – сребърен медал на скок от място, сребърен медал на скок на дължина (само на 1см от златния медал) и бронзов медал на 60м;

Елия Цветкова – сребърен медал на скок от място и бронзов медал на 60м;

Георги Милушев – 4-то място скок от място, 7-мо място скок на дължина.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular