Saturday, July 27, 2024
HomeНовиниСвятЗеленски: Преговорите с Русия са единствената възможност

Зеленски: Преговорите с Русия са единствената възможност

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че преговорите с Русия са единствената опция за неговата страна, въпреки че възможността за провеждането им сега е „предизвикателство“. В изявление по украинска телевизия Зеленски каза, че възможно той и руският президент Владимир Путин да не проведат личен разговор, предаде Ройтерс.
В коментар за Донбас украинският президент каза, че Киев и Москва няма да успеят да се разберат по всички точни наведнъж, но трябва да работят по този въпрос.
Зеленски каза още, че усилията за изтласкване на руските войници от Мариупол срещат трудности. Той определи ситуацията в пристанищния град като „много трудна“.
Турция е предложила план, за да помогне за евакуация на ранени, както и на извозване на мъртви от Мариупол, но е подчертала, че инициативата зависи от волята на руския президент Владимир Путин.
Зеленски коментира и Виктор Орбан, подчертавайки, че унгарският премиер ще трябва да избира между Москва и останалия свят.
Вчера, след внушителната си изборна победа в неделя, Орбан нарече свои „опоненти“ „брюкселските бюрократи и украинския президент“./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular