Земеделският производител Йордан Масларски губи жилище в Кюстендил, съдия-изпълнител го продава за 23 375 лв.

 

sud

Съдия-изпълнител взима къщата на земеделския производител  Йордан Масларски от Кюстендил и съпругата му Ирина Димитриевна. Жилището се намира в един от крайните квартали в града на ул. „Гоце Делчев“.

Наддаването ще тръгне от 23 375 лева, става ясно от решението на частния съдебен изпълнител. Ипотеката на дома към банка датира от 2008 г. Семейството стопанисва втория етаж. Застроената площ е 55  кв.м заедно с прилежащите на обекта: 1/2  идеални части от мазето, 1/2  идеална част от тавана, както и 1/2 идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж в/у имота.

Частното съдебно изпълнение отделно продава гаража, който е с площ от 23 кв. метра. Началната му цена от 5175 лева.

Справката в търговския регистър показва, че Йордан Масларски е регистриран като земеделски производител през 2012 година.

Близки до него коментират, че бил амбициран да се занимава с овощарството. Купил имот и плодни дръвчета в едно от малките села на Кюстендил. Предприел мащабна инвестиция, заложил на череши, които обаче като млади насаждения все още не могат да му се изплатят. Наложило се да ипотекира и етажа от къщата. Като капак идват и двете поредни лоши години за овощарите.