„Златен грозд” събира винари и любители на виното на двудневен фест в Мелник

 05-02-slogan1  

Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ ще търси най-доброто вино в най-малкия град в страната.

С много музика, вино и традиционна кухня Мелник ще посрещне гости от страната и чужбина за двудневния фестивал на винопроизводителите от региона „Златен грозд“. По време на феста на градския площад винарите ще представят своята продукция.

В първия фестивален ден – 11 февруари, ще бъде наградено най-доброто вино, оценено от професионално жури. А на втория фестивален ден – 12 февруари, ще стане ясен победителят на гостите на фестивала „Златен грозд“. Посетителите на Мелник ще имат възможността да опитат не само от божествената напитка на регионалните изби, а и от домашните вина на местните производители, като дадат гласа си за най-доброто според собствения вкус.

Някои от винарските изби от региона, освен че ще се включат в конкурса за най-добро вино и ще изложат вината си, организират и дни на отворени врати. Всички гости и ценители на виното ще могат да се запознаят отблизо с местните лозарски традиции и процеса на винопроизводството.

Фестивалът тази година има и благотворителна кауза. Местните жители ще приготвят традиционни ястия и специалитети, които ще се предлагат. А всички събрани средства ще бъдат дарени на 20-годишния Славчо Цеков от с. Дамяница, община Сандански. Средствата са нужни за провеждане на активно лечение за овладяване на започнал процес на отхвърляне на трансплантиран бъбрек.

05-02-%d0%b0%d1%84%d0%b8%d1%88-2