Saturday, July 27, 2024
HomeОживлениеЗлатни ключета за „златните“ двойки на Самоков

Златни ключета за „златните“ двойки на Самоков

Кметът Джоргов посрещна под арка от цветя семействата, сключили брак през 1973 г.

 

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов поздрави двойките, които през тази година честват своята „златна сватба”.

На специално тържество, организирано от Общината, бяха отбелязани 50 годишните юбилеи на сключилите граждански брак през 1973 година.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с питка и преминаха под арка от цветя и бяха посрещнати лично от инж. Джоргов, който им поднесе златно ключе и поздравителен адрес. На всички двойки бяха направени специални снимки, които им бяха раздадени за спомен от милото тържество.

Длъжностното лице от община Самоков Валентина Манчева поднови брачните им клетви и ги поздрави с прекрасния празник. „Златото е неподвластно на времето, не се променя и на практика е вечно. Но за да се превърне в къс, са събрани безброй малки песъчинки. Така и Вие, във Вашия семеен живот, сте имали много прекрасни моменти и емоции, скътали сте свидни спомени, преодолели сте много перипетии, за да изградите този къс самородно злато, който днес олицетворява  Вашия съюз. …. С чувство на възхищение и съпричастност към прекрасния Ви празник Ви пожелаваме още дълги години да се радвате на живота. Той да бъде изпълнен с още много благословени мигове и щастие.”

Подновените клетви благослови отец Любомир Мишков, като им пожела още дълги и благословени години.

Кметът инж. Ангел Джоргов вдигна наздравица заедно с юбилярите и им пожела още дълги години да се радват на любовта си. „Като кмет ми се налага да присъствам на много мероприятия, но с чувство на вълнение ви казвам, че това мероприятие е най-смисленото и най-вълнуващото. Благодаря ви, че приехте поканата ми и ме направихте част от прекрасния Ви празник. Пожелавам си с моята съпруга да празнувам един ден своята златна сватба”.

Празничната програма продължи с изпълнения на Надя Миткова и Николай Тосков на български и световни евъргрийни. Много настроение създадоха изпълненията на ФТА „Самоков” към Читалище паметник „Отец Паисий”. След подготвената програма за настроението се погрижи и най-добрия сватбен диджей тандем на „Дрийм тийм”.

Разбира се имаше и сватбена торта, която бе подарък за юбилярите от „СиКомерсиал”.

RELATED ARTICLES

Most Popular