Иванчева влезе в болница, окована с белезници на ръцете и краката като Ханибал Лектър

Отстранената от поста кмет на столичния квартал “Младост” след обвинение за подкуп Десислава Иванчева постъпи в болница. Новината съобщи нейният пиар Петър Кърджилов. Той публикува клип с призив “Моля ви, СПОДЕЛЕТЕ това видео!”.

“Деси Иванчева постъпи в болница за седмица с цел детайлни изследвания заради тумор на хипофизата й, който има от около две години, който вероятно се е увеличил. Силно се надяваме това да не е така, но е възможно, като имаме предвид болките в главата й, от които отдавна се оплаква, огромния стрес, който преживя от показния арест и престъплението по набеждаване за подкуп, извършено срещу нея и Биляна Петрова, унижението в съдебните зали и медиите, както и пребиваването в отвратителните условия в ареста”, обяснява Кърджилов. Той е част от екипа сподвижници, които поддържат страницата на Иванчева във фейсбук.

Пиарът поставя основен акцент върху условията, при които Десислава Иванчева се придвижва към болницата. Въпреки че е придружавана от охрана, кадрите показват как тя има белезници и на ръцете, и на краката. “Като Ханибал Лектър, само маската са пропуснали”, подчертава Петър Кърджилов и обвинява прокуратурата в мафиотизация. Той оприличава отношението към Иванчева като към сериен убиец и добавя, че по същия начин се процедира с другата задържана – Биляна Петрова, която също е била изведена за медицински преглед.