Иван Грънчаров дари конструкция за клуб на жителите от Яхиново, община Дупница вложи 9000 лв. за материали

Около 9000 лева са вложените досега средства от община Дупница за материали.

Предстои още работа около изграждане на отопление, обзавеждане, бокс, ремонт на тоалетните и т.н., каза кметът на дупнишкото село Софка Скоклева

Със свой клуб за свободното време ще се сдобие скоро село Яхиново. От месец и половина се прави цялостен ремонт на постройката, а идеята е на кмета на селото Софка Скоклева. “Имаме нужда от такъв клуб за по-възрастните, за дамите от селото, за децата, както и за различните ни самодейни групи по пеене и танци, които да провеждат своите репетиции.

Собственик на самата конструкция е Иван Грънчаров. Веднъж в разговор го попитах какво възнамерява да го прави и след като каза, че няма никакви намерения, го попитах дали не може да го направим клуб за селото. Човекът веднага се съгласи и го дари, за което съм му много благодарна. Потърсих веднага за съдействие кмета на общината инж. Методи Чимев, защото са необходими много материали, който веднага се съгласи и започнахме. Предстои още работа за изграждане на отопление, обзавеждане, бокс, ремонт на тоалетните и т.н. Не мога да скрия радостта си, че идеята се приема много добре и от самите жители на селото, като някои доброволно се включват да помагат”, коментира Скоклева.