Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаИзбират управител на общинската болница в Дупница

Избират управител на общинската болница в Дупница

На 12 юни се очаква да бъде избран и управител на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски”в Дупница. За поста се борят настоящият временно изпълняващ длъжността рентгенолог д-р Стефан Николови столичната стоматоложка д-р Бойка Боянова, която е родена и израсла в Дупница. Двамата са подали документи за участие в установения от закона срок –11 юни.

Както писахме, д-р Николов и д-р Боянова участваха и в предишния конкурс за избор на управител на дупнишката общинска болница, проведен на 4 април. Тогава процедурата се провали, тъй катопредставените и от двамата програми за управление на лечебното заведение получиха ниски оценки.Комисията,чийто председател е общинският съветник Йонко Гергов, даде на д-р Бояноваоценка 4, 00, а на д-р Николов – 3, 50.

Конкурсът започва в 12 часа в сряда и ще се проведе на 3 етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания;

представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; събеседване с кандидатите.

Както сме писали, до конкурса за управител на болницата се стигна след напускането на прокуриста Мария Жайгарова.

Юияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular