Изет пътува 3 часа до Пловдив, подсъдим за смърт на пешеходец – адвокатът му не дойде

През януари м.г. дошъл от Гоцеделчевско да доставя картофи, блъснал с буса минувач и го убил

 

През януари м.г. дошъл от Гоцеделчевско да доставя картофи, блъснал с буса минувач и го убил Над 3 часа е пътувал 33-годишният Изет Петелов от гоцеделчевското село Огняново, за да застане пред Пловдивския окръжен съд по обвинение за смъртта на пешеходец в кв. “Столипиново”, но напразно. Адвокатът му Тодор Петрелийски не се появи, защото се грижел за болната си съпруга. И така делото пропадна, съобщава „24 часа“.

Инцидентът, за който е Изет е обвинен, стана на 28 януари м.г. Той и братовчед му Сергей Карагьозов дошли вПловдив, за да доставят картофи. Около 8,45 ч. край буса им бил 59-годишният Киро Атанасов. Според прокуратурата Изет карал назад, за да излезе от малка уличка, не видял пешеходеца и го блъснал.

Шофьорът слязъл от автомобила, за да окаже първа помощ на пострадалия, но бил нападнат с камъни и колове от други жители на “Столипиново”. Братовчедите тръгнали да бягат, но разгневената тълпа опитала да препречи пътя им с казани за боклук. По-късно същия ден Атанасов издъхнал в болница, а Петелов бил задържан в Гоце Делчев. Окръжният съд в Пловдив постанови постоянен арест за Изет, но на втора инстанция мярката му за неотклонение беше променена и той излезе на свобода срещу парична гаранция в размер на 3000 лв. Шофьорът е обвинен и за бягство от местопрестъплението, но той се оправдава с нападението. Твърди, че отивал сам да се предаде в районното. Същото потвърди и адвокат Петрелийски, според когото кметът на Огняново описвал Изет Петелов като “уважаван гражданин в селото”.

Процесът ще продължи на 29 май.