Изненада! Зам.-кметовете на Банско Саша Въчкова и Стойчо Баненски хвърлиха оставки, отиват при Марешки

 

банско 5 georgi_ikonomov
Георги Икономов
35-01-03-sashka-vachkova-bansko
Сашка Въчкова
35-01-03-stoiho-banenski
Стойчо Баненски

Двамата заместници на кмета на Банско Георги Икономов – Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, изненадващо вчера хвърлили оставки. Двамата не са оповестили официално мотивите си, но според запознати оставките им веднага ще бъдат приети.

Двамата заместници били несъгласни с подредбата на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ и поради тези причини ще напуснат и партията, шушукаше се усилено в курортния град. Има обаче и други твърдения – че двамата са вербувани от партията на Марешки „Воля“ и вероятно там имената им ще намерят място в листите.

238-03-01 vladimir_kolchagov_bansko
Владимир Колчагов

Кметът Георги Икономов не бе открит за коментар, вчера не отговаряше на телефонните си повиквания.

От пресцентъра на общината в Банско обясниха, че ще има официален отговор, но не уточниха кога. Потърсена за коментар, зам.-кметът Сашка Въчкова обясни, че не иска да дава никакви изявления.

Междувременно преди дни стана ясно, че другият зам.-кмет на общината Александър Иванов Мацурев е трети в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Пиринско. Какво точно е провокирало Сашка Въчкова и Стойчо Баненски до крайната мярка да напуснат важните си постове в общината, не стана известно.

В курортния град се шушукаше вчера, че и председателят на Общинския съвет в града Владимир Колчагов се готви да хрърля оставка. За освобождаването на Колчагов обаче трябва да гласува местният парламент. Според запознати отношенията между него и кмета Икономов били обтегнати от месеци. В Банско се говори още, че и Владимир Колчагов се готви да премине в лагера на Веселин Марешки и партията му “Воля”.

Потърсен за коментар, Владимир Колчагов опроверга твърденията: „Няма да напускам председателското място в Общинския съвет в Банско. Тази държава сама от слухове ли просперира!? Оставам си в редиците на ГЕРБ.С кмета Икономов имаме добри взаимоотношения”.

Очаква се от общинската администрация в Банско да излязат с официална позиция около оставките на двамата зам.-кметове.

Александър Весков повлече крак от редиците на ГЕРБ – Банско в посока „Воля” на Маршеки.

„Ще бъда пределно ясен. Александър Весков вече не е член на ПП ГЕРБ – Банско. Той напусна партията още преди изборите за президент. Каква политическа кариера си е избрал, е въпрос на личен избор. Какви изявления прави – също. Те за ГЕРБ – Банско не представляват интерес поради тяхната несъстоятелност. Цинично е точно той да говори за лични интереси и морал”, коментира за „Вяра” напускането на Весков кметът на община Банско Георги Икономов.