Изправят пред съда благоевградчанина К. Дончев, нападнал с брадва бившия си зет, удрял Назъров пред очите на дъщеря му

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу К. Дончев, нападнал с брадва бившия си зет. Екшънът се разиграл пред очите на внучката на Донев. Бащата на детето понесъл удари в главата, гърдите, гърба и ръцете.

На 06.05.2016 г. Дончев имал среща с бившия съпруг на дъщеря си Б. Назъров. Съгласно определения със съдебен акт режим на контакти на бащата с детето, Дончев поверил внучката си на пострадалия, като било договорено, че момичето ще бъде предадено обратно следобед на същия ден в района на Джамията в Благоевград.

В изпълнение на уговорката бащата завел дъщеря си на плуване и в 19 ч. я докарал на уреченото място, където ги очаквал Дончев. На тръгване Назъров казал, че ще я вземе отново на следващия ден, разрешен от съда за контакти. Дядото се противопоставил на това заявление, а бащата на детето отвърнал, че няма да се разправя и в случай че дъщеря му не бъде доведена, ще дойде с полиция.

Дончев реагирал негативно и отправил цинични думи и заплахи по адрес на бившия съпруг на дъщеря си, след което извадил от багажника на управлявания от него лек автомобил брадвичка и се насочил към Назъров. Обвиняемият нанесъл множество удари на пострадалия в различни части на главата и тялото му, вследствие на което започнало обилно кръвотечение. Свидетели на случващото се станали както внучката му, така и случайни минувачи, които извикали бърза помощ.

Извършената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза установила, че на Назъров било причинено мозъчно сътресение, контузии и порезни рани на главата, гърдите, гърба и ръцете.

Предстои делото да продължи в съда.