Илюзионистът Радослав Георгиев приет в САБ, готви шоу „Тайните на магията“: Ще летят предмети, ще четем мисли

Илюзионистът Радослав Георгиев вече е член на Съюза на артистите в България(САБ). Фокусникът от Дупница е приет в организацията през м. януари, след като в края на миналата година получи специалната награда на Съюза на илюзионистите в България.

„Трудът, който полагам, и наградите, които съм получил през годините, бяха оценени и в началото на тази година ме приеха в Съюза на артистите в България. Оценката е на гилдията на вариететните и циркови артисти към САБ.

Exif_JPEG_420

Освен признание, за мен това е възможност за професионално развитие. Председателят на нашата гилдия Валери Моцев, по-добре познат като Валермо, е един прекрасен български илюзионист и човек. Той помага по всякакъв начин на българските илюзионисти. След 5-годишно членство в гилдията тя може да номинира хората си за награда „ИКАР” за постижения. Тези предложения се правят след много фина преценка на жури и ако наистина постиженията са на изключително високо ниво. Приемането в организацията наистина ще ми помогне да израсна професионално. До дни чакам да получа членската си карта“, обясни Радослав Георгиев.

След почивката от участията около Коледа и Нова година фокусникът се готви за нови изяви. Екипът на Радослав Георгиев подготвя спектакли за Баба Марта, които ще представя в детски градини и читалища в града. Готви се и за изяви за Деня на детето – 1 юни.

„През януари и февруари обикновено нямам изяви и използвам това време за направа на нови фокуси и реквизити. Така всяка година имам различна програма. Във всяко шоу включвам нови фокуси, които измислям или взаимствам от чуждестранни или български илюзионисти. Спектакълът, който подготвяме в момента с  мои колеги, е „Тайните на магията“. Това ще бъде едно иновативно шоу. Ще има летящи предмети, четене на мисли, много нови реквизити“, разказа вълшебникът.

И тази годинадупничанинът ще участва в магичния фестивал „Златна котка“, който ще се проведе от 15 до 17 март в Габрово. „Там се събираме магьосници от целия Балкански полуостров. Обсъждаме новостите и всичко, свързано с българския подем на магичното изкуство. Фестивалът, който тази година става на 11 г., е с конкурсен характер. В него се включват илюзионисти от Гърция, Турция, Англия и др. страни. Миналата година участва АндреаБайони – президентът наFISM, който ще дойде и сега. Да участва президентът на магичната асоциация е огромна чест“, коментира Георгиев.

Фокусникът обмисля и концерт, който да бъде в края на годината. „На финала на юбилейния ми концерт миналата година водещият Драгомир Драганов призова да правим подобни концерти всяка година. Замислих се и реших отново да направим едно подобно шоу. То ще бъде в края годината и ще е много различно от миналогодишното, тип кабаре. Все още всичко е в начална фаза.

Със сигурност и то ще бъде ще бъде с кауза.Постоянно виждаме болни деца, на които трябва да се помага, за да бъдат излекувани, за съжаление. Медиите, социалните мрежи са пълни с апели за помощ на деца, непрекъснато се събират средства. Това много ме притеснява, защото държавата е абдикирала и все по-рядко помага. Моето убеждение е, че трябва да си помагаме. Ако можеш помогни, но не вреди. Ние сме хора и трябва да си помагаме. Ако не си помагаме, какъв е смисълът на нашето съществуване“, каза магьосникът на Дупница.

Както писахме, миналата година по време на юбилейния концерт„Сбъдната мечта“ на Радослав Георгиев бяха събрани 7 600 лв. Сумата бе дарена на Асоциация „Детско сърце“. Тогава дупнишкият илюзионист получи специалната награда на Съюза на илюзионистите в България – купа, която му бе  връчена от известния артист, илюзионист и телевизионен водещ Борислав Борисов – Боби шоу.

Юлияна КОЛЧАКОВА