Инвазия на състезателки на “Рилски спортист” в националния за момичета до 14 години

На снимката: Шампионският състав на "Рилецо" напълни представителната гарнитура при 14-годишните момичета.

Внушителните 7 баскетболистки от шампионския отбор на “Рилски спортист” (U14) получиха покани за първия национален лагер от новия проект на ФИБА за младежко развитие. Това са Емили Симеонова, Гергана Зашова, Габриела Бандова, Ивана Бонева, Ивана Вълчева, Мира Гавраилова и Радина Илиева. Заедно с тях подготовка в Самоков започнаха още по четири кадъра от “Дунав” и “Славия”, три от “Левски”, по две от “Асеновец”, “Черно море”, “Чардафон” и “Шампион 2006” и по един от “Балкан”, “Нефтохимик”, “Монтана”, “Севлиево”, “Доростол” и НСА. Част от треньорския щаб на националния отбор е и шампионката с 12- и 14-годишните момичета на “Рилецо” Маргарита Маринкова, която ще си сътрудничи с Лилия Георгиева и Калина Попянкова.

Младите националки ще останат в рилския град със съдействието на БК “Рилски спортист” до 14 август, когато 12 от тях ще се отправят към Словен градец за първото участие на България в силния международен турнир “Словения Бол” (16-19 август). Съперници на “трикольорките” в групата ще бъдат съставите на Италия, Сърбия, Украйна и Унгария. Другия поток пък събра селекциите на Хърватия, Македония, Латвия, Словения и Израел.

Най-добрите момичета от набор 2004 ще се съберат още веднъж до края на годината. Това ще стане в периода 7-9 септември, когато те ще играят с връстничките си от партньорските държави по проекта на ФИБА Румъния, Македония, Косово и Турция.