Инфаркт покоси дупничанката Руслана, гастарбайтерка в Испания, докато си пие кафето, оставя 2 сирачета

Домът на починалата Руслана в Дупница от ул. ”Венелин”  

Дупничанка, гастарбайтерка от Испания, издъхна внезапно от инфаркт, както си пие кафето сутрин преди работа. Само преди дни дупнишкото село Бистрица се прости със своя съгражданка, починала по същия начин. Вчера сутринта черната вест за смъртта на Руслана бе най-коментираната тема сред живеещите на ул. ”Венелин”. Жената е 70-и набор, майка на две деца.

Съседите на бащата Любчо, дългогодишен технолог от военния завод ЗИО, и на майката Цветанка място не могат да си намерят от черната вест. Цяла Дупница е в потрес.

„Голямо е напрежението на българите и в Испания, и в Италия. Бежанците от Сирия ни превземат работните места и няма сигурност за работата ни. Капиталистът се интересува да плаща по-ниски заплати и да печели повече”, сподели гастарбайтерът Румен Георгиев.

Съсед на Руслана – Ж. Петров, който също е в Испания, сподели покрусен: „Отиде си един прекрасен човек, една изключителна българка, с която съм израснал, бореща се за щастието на децата си, принудена да изкарва прехраната си извън родината”.