И в Самоков ще има безплатни очни прегледи

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат на 10 май (понеделник) в рамките на инициативата “Зрението е всичко! Прегледай се!”. Националната кампания е дело на Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата за очното здраве. Мобилният очен кабинет на „Зрението е всичко! Прегледай се!“ започва тримесечното си пътуване в различни градове на страната от 10-ти май, а кампанията ще продължи до 16-ти юли 2021г. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в различните градове в страната от 9 до 16 ч.

В град Самоков прегледите на възрастните хора ще се извършват на площад „Захарий Зограф“ до сцената, където ше бъде позициониран мобилен бус, а на децата – в помещението на партера на сградата на ХГ „Проф. Васил Захариев“ и Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“.