И Душан Цветкович напусна “Рилски спортист”, подписва договор с “Балкан”

 

03-15-03-vasil-cvetkovic-taka-i-ne-moja

Цветкович така и не можа да изпъкне с фланелката на “Рилецо”

Трети играч напусна БК “Рилски спортист” през последните 20 дни. След Джеръл Симънс и Ненад Делич, клубът от Самоков се раздели и със сърбина Душан Цветкович.

205-сантиметровото тежко крило така и не показа на какво е способен за 4-те си месеца в рилския град и логично бе освободен от отбора. Цветкович се завръща обратно в Ботевград, където ще облече за втори път фланелката на местния “Балкан”.

27-годишният баскетболист изигра общо 19 двубоя с екипа на “Рилецо” в първенството, в евротурнирите и за Суперкупата на страната, в които оформи КПД от 4,2 точки, 4,7 борби и 0,9 асистенции средно на мач. Минималният принос на състезателя доведе и до неговото скоропостижно сбогуване с носителя на Купата от последния сезон.

В същото време новият американец в “Рилски спортист” Тони Уудс вече направи първите си тренировки с отбора. Янкито впечатли съотборниците си и треньорския щаб с бързото си приспособяване към състава и най-вероятно ще направи официален дебют със синята фланелка още в неделното домакинство на “Ямбол”.

За сблъсъка с “жълто-черните” самоковци ще трябва да попълнят тимовия лист от 12 играчи с момчета от школата на клуба, заради напускането на споменатите вече Симънс, Делич и Цветкович.