Tuesday, May 28, 2024
HomeСкоростиИ новото Discovery Sport е хибрид

И новото Discovery Sport е хибрид

Вече 71 години Land Rover продължава да създава автомобили с безкрайни офроуд възможности. SUV коли перфектно пригодени както за сухопътни експедиции в пустини и джунгли, така и за спокойни семейни уикенд ваканции. За последните три деситилетия моделът Discovery изтъква над всички останали заради своята безкрайна проходимост, несравнима гъвкавост и модерни технологии от последно поколение.

Новото Discovery Sport е най-новото попълнение в гамата и поставя нови граници за компактния премиум SUV сегмент с трасформиран и подобрен дизайн и интериор. Безупречната инженерна изработка на най-бързо продаващия се Land Rover, произвеждан някога, е гранатирано по-ефективна, технологично напреднала и по-многофункционална от всякога. Същевременно тя гарантиа безопасност за всички в купето и ненадминати нива на комфорт.

5 + 2 интериорът на Discovery Sport разполага с нов интерфейс за развлечения и най-новите технологии и функции за свързаност, като в същото време осигурява превъзходно вътрешно пространство и изтънченост. Под капака са подбрани съвършени електрифицирани двигатели, включително майлд хибрид с 48 волта, които подпомагат да се намалят емисиите и разхода на гориво. Новата конструкция на модела е с 13% по-твърда от тази на предшественика си и има здраво закрепени подрами, които намаляват шума и вибрациите вътре в автомобила, подобряват комфорта и осигуряват максимална безопастност в случай на сблъсък.

Новото Discovery Sport е истински Land Rover, който олицетворява същината на семейството на Discovery – невероятните офроуд качества, които позволяват на собствениците и техните семейства да опознаят света и да достигнат до непознати за обикновения човек места. Докато външния дизайн е претърпял изтънчена еволюция, изцяло новата платформа на купето PTA (Premium Transverse Architecture) революционизира комфорта и управлението, като подкрепя електрификацията с модерни хибридни версии. Пропорциите са оптимизирани, за проектиране на по-впечатляващо визуално представяне, с нови LED фарове отпред и отзад,  нова решетка и броня. Вътре висококачествените материали и новата информационно-развлекателна система Digital Pro превръщат купето в едно изтънчено, но практично пространство. Новите седалки на всеки един от трите реда осигуряват подобрен комфорт и гъвкавост, благодарение на голямата функционалност и възможните 24 комбинации за настройване.

Новото Discovery Sport се предлага във версии на оборудване S, SE и HSE в допълнение към R-Dynamic опцията, която се отличава с алуминиеви джанти Satin Dark Grey, уникални предни и задни брони и хромирани елементи Shadow Atlas на предния и задния капак. Вътре впечатление правят Ebony седалки с контрастни шевове, черни пера за превключване на предавките и декоративни лайсни на праговете, които осигуряват по-спортен характер на автомобила.

Новото Discovery Sport използва умно своите компактни външни размери с универсален интериор, който е подобрен, за да оптимизира вътрешното пространство, осигурявйки лесно съхранение на малките предмети във всичките три реда и 20% увеличение на капацитета на горивния резервоар (до 65 литра). Взимайки предвид електрификацията новата PTA платформа на Land Rover позволява въвеждането на нов 48-волтов майлд хибриден двигател (MHEV) в Discovery Sport. Първоначално представена в новия Range Rover Evoque, системата използва монтиран на двигателя стартов генератор, който събира енергия, която обикновено се губи по време на ускорение, като я съхранява в подова батерия.

При скорости под 20 км/ч двигателят ще се изключи, когато водачът използва спирачките и ще разпредели запазената енергията, за да подпомогне двигателя при ускоряване, намалявайки разхода на гориво. Новият двигател и трансмисии са изтънчени, тихи и ефективни за управление, като гарантират икономии, независимо дали сте в задръстване до училището или шофирате към Алпите.

За да се постигне максимална ефективност, новото Discovery Sport се възползва от Driveline Disconnect технология, която представлява модул за трансфер на мощност на предния мост, който разединява задвижването към задните колела при постоянен режим на круиз, намалявайки загубите на триене и повторното включване на AWD функцията за по-малко от 500 милисекунди.

Иновациите не спират до тук. Новото Discovery Sport впечатлява с интелигентни настройки, които използват алгоритми на изкуствен интелект. Те научат предпочитанията на водача, автоматично регулирайки масажните функции, позициите на седалките, настройките за музика и климат, както и позиционирането на кормилната колона, за да отговарят на предпочитанията на своя собственик. Внимание заслужава и Adaptive Cruise Control със Steering Assist технологиите, които центрират автомобила в лентата на шофиране на база пътна маркировка, като същевремено поддържат безопасно разстояние от превозното средство отпред. Други активни функции за безопасност включват помощник за поддържане на лентата за движение, автономно аварийно спиране и монитор за състояние на водача.

Новото Discovery Sport е истински Land Rover във всяко отношение, комбинирайки сигурно управление на всякакъв терен, включително дълбочина на газене от 600 мм. Същевременно стандартната Terrain Response 2 система автоматично разпознава повърхността, регулирайки въртящия момент до абсолютно съвършенство в зависимост от условията на шофирне.

 

 

 

 

Източник: autobild.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular