Йоан Величков и Стефан Димитров от Дупница – най-добри сред младите тенисисти в България

Йоан Величков (вляво) и Стефан Димитров с екипа на националния отбор
  • Състезателите на „Марек-Дигеста” отвяха конкуренцията и победиха по-големи от тях съперници

    Дупнишките таланти Йоан Величков и Стефан Димитров се представиха чудесно по време на втората контрола на националния отбор по тенис на маса за кадети до 15 години. В спарингите участие взеха осемте най-добри тенисисти в цяла България, играейки всеки срещу всеки, като двете момчета от Дупница отвяха конкуренцията и показаха, че са най-добрите сред младите състезатели у нас.
    Йоан Величков спечели първото място, а съотборникът му Стефан Димитров остана втори. На първата контрола състезателите на „Марек-Дигеста” отново бяха над всички, но тогава местата им бяха разменени – Стефан бе първи, а Йоан втори.
    На 13 февруари предстои третата и последна контрола, но вече е почти сигурно, че и двамата дупничани ще бъдат част от националния отбор на България до 15 години. Постижението им става още по-значимо, имайки предвид, че Йоан и Стефан са едва на 12 години и се състезават при кадетите за първа година, но това не им пречи да бъдат над всички.
    През месец март започва вторият полусезон, като двамата ще вземат участие за СКТМ „Марек-Дигеста” в първенствата в три възрасти: кадети до 15 години, юноши до 18 години и дори във втория мъжки отбор, който се състезава в „Б” група.