Йодна решетка на гърба лекува кашлица, хрема и болести при бременност

 

%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5С йодна решетка можете да облекчите не по-малко от двадесет различни заболявания, пише zajenata.bg.

С нея можете да:

  • Идентифицирате дефицита на йод в организма;
  • Да се възстановите от кашлица;
  • Да победите хремата и простудните заболявания;
  • Да ускорите зарастването на синини;
  • Да използвате като лечение на жените по време на бременност.

Как действа йодната решетка?

Йодната мрежа се прилага върху кожата с помощта на козметични памучни пръчки – същите, които обикновено се използват за почистване на ушите. Необходимо е да ги потопите в 5% разтвор на йод и да изрисувате върху тялото си мрежа от вертикални и хоризонтални ивици, пише „Блиц”.

Размерът на “клетките” е обикновено около един квадратен сантиметър. Прониквайки през кожата в мускулната тъкан и кръвоносните съдове, йодът бори болестотворните микроорганизми. Тайната на решетката е, че поради “клетките” от определен размер бактериите се разделят една от друга и бързо умират. Йодът чудесно се справя с бактериите, които навлизат в организма през порите на кожата. Решетката сигнализира и за недостиг на йод в организма. Според статистиката почти една трета от населението на света страда от липса на йод в организма, което причинява аномалии на щитовидната жлеза, а при бременните жени може да доведе до раждане на физически и умствено увредени деца. За да определите дали на тялото ви му липсва йод, не е задължително да бъдете изследвани – достатъчно е да си направите йодна решетка.

Най-добре е да я направите на вътрешната част на бедрото. След три часа, ако няма и следа от нея, вие имате спешна нужда да отидете на лекар и да го помолите да ви предпише най-ефективните лекарства за лечение за недостиг на йод. Ако йодът прониква в кожата в продължение на 6-8 часа, това означава, че имате малък проблем с получаването на йод в организма, който можете да разрешите чрез включване в дневния хранителен прием на морска риба, морски дарове, морски водорасли и други храни, богати на този елемент. При напълно здрави хора, които не страдат от липсата на йод, следите изчезват едва в края на деня.

Колко полезна е йодната решетка при простудни заболявания?

За тези, които търсят начини за бързо лечение на хрема, йодната мрежа ще бъде много удобно решение за вас. В този случай направете много тънки и точни линии на носа и ноздрите. Действайте внимателно, защото по лицето, както и по врата, има голяма опасност от изгаряне от йод: кожата се оцветява в червено и започва да се лющи. При простуда направете решетката върху стъпалата на краката и мускулите на прасеца.

Йодна решетка при натъртвания.

Ако не знаете как да облекчите натъртването, опитайте универсалния метод с йодната решетка, но имайте предвид, че не трябва да я прилагате в първите часове след травмата: Препоръчително е да направите това един ден след травмата. Фактът, че дори незначителното нараняване обикновено бива последвано от оток, показва, че действието на йод може да не помогне в разсейването му.

Правилният подход е първо да приложите лед, увит в кърпа върху увреденото място, и едва на следващия ден, ако е необходимо, да започнете лечение с йод.

Йодна решетка по време на бременност.

На бъдещите майки се препоръчва да си правят подобни решетки, за да компенсират недостига на йод в организма. В допълнение този инструмент ще им помогне да се справят със симптомите на настинка, тъй като, както се знае, те трябва да бъдат особено внимателни при избора на готови фармацевтични продукти. Йодът се счита за екологично чисто и безопасно лекарство.

Важно е да не прибягвате до крайности в грижата за собственото си здраве и да се консултирате с лекуващия ви лекар.