Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилКазината в Кюстендил не проверяват личните карти на клиентите?

Казината в Кюстендил не проверяват личните карти на клиентите?

Майка на комарджия: Пускат го, въпреки че съм го регистрирала в НАП

Близки на хазартно зависими сигнализират, че игрални зали не проверяват личните карти на посетителите. Това обезсмисля подновяването на регистъра на хора с хазартна зависимост. Той беше подновен от НАП през декември и в него вече фигурират повече от 7200 души. В този списък можеш да се запишеш само лично или с нотариално заверено пълномощно.

Притеснена майка на хазартно зависимо момче се сигнализира, че въпреки че синът й е от първите вписани в регистъра на НАП казината в Кюстендил продължават да го допускат. На 4 май жената разказа пред БНТ за проблемите.

“Казината пропускат отново хора, които са записани в този регистър, не се прави проверка, мога да кажа със сигурност за две казина, няма да ги споменавам, но искам да попитам кой може да окаже контрол на това нещо и след като този регистър е на НАП, а НАП е държавата, никой не взима мерки и не оказва този контрол”, споделя майката на момчето.

След излъчения репортаж от НАП се самосезираха и извършиха проверка на всички игрални зали в Кюстендил.

От институцията се свързаха с майката за повече подробности по случая и разпоредиха проверката.

“Още в същия ден бяха извършени проверки на място в игралните зали, но не бяха установени нарушения относно недопускане на лицата включени в регистъра, но са установени други нарушения, за което са съставени актове”, заяви Павел Лилов, главен експерт по приходите “Надзор по хазарта”, НАП.

Актове са съставени за нарушаване на правилата за отчитане на печалбите. От НАП призовават хората, които имат информация за зали, които не спазват закона, да подават сигнали с конкретна информация.

“Има над 1000 зали в България, осъществяваме максимален контрол, всеки сигнал се проверява, така че призовавам отново да подават сигнали”, каза още Павел Лилов.

 

Големият брой хазартно зависими лица, записани в регистъра на НАП само за няколко месеца, говори за сериозен проблем в българското общество. И това са само хора, признали за проблема си. Причина за това са както многото казина и агресивната им реклама, така и десетките фирми за бързи кредити, за които защита за потребителите на практика няма.

RELATED ARTICLES

Most Popular