Wednesday, June 12, 2024
HomeСкоростиКакви са глобите в Гърция за нарушения на пътя

Какви са глобите в Гърция за нарушения на пътя

На прага на лятото множество от гражданите на Балканите вече са планирали почивка на море в Гърция и правоохранителните органи на южната ни съседка съветват всички да спазват правилата за движение, преди всичко за собствената си безопасност, но и за да нямат главоболия, когато биват спирани от полицията за нарушение. “Гърците не могат да изпратят глобата на домашен адрес, но следващия път, когато влезете в страната, ако глобата не е изтекла, няма да ви бъде простена, така че ще трябва да я платите. Освен това в Европейския съюз има регистър на пътните нарушения и е много вероятно глобата да бъде събрана, веднага щом влезете в страна от ЕС, независимо къде е извършено нарушението“, обяснява nikana.gr.

Сайтът nikana.gr, използван от туристите като надежден ориентир за ваканции в страната, припомня, че дори глобата за нарушение на пътя да не е изпратена до граничните пунктове, това не означава, че сте спасени от плащането й.

Ето част от предвидените наказания за нарушения по пътищата в Гърция:

– Шофиране в нетрезво състояние – 1200 евро;
– Превишаване на допустимата скорост в града с до 20 километра в час – 100 евро;
– Преминаване на червен светофар и неправилно изпреварване – струва 700 евро;
– Шофиране без предпазен колан – 350 колан;
– Неправилно паркиране – от 40 до 80 евро;
– Използване на мобилен телефон по време на шофиране – 100 евро;
– Пушенето в превозно средство, ако в него има дете под 12-годишна възраст, се наказва с глоба от 1500 евро с отнемане на шофьорската книжка./ Агенция Фокус

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular