Камери засекли автомобил с 240 км/ч на Околовръстното, шофьорът няма да бъде глобен

Радар за скорост на Столичната община е засякъл автомобил на Околовръстния път на София с 240 км/ч. Това заяви Димитър Петров от Дирекция “Управление и контрол на трафика” пред бТВ.

Въпреки сериозното нарушение на правилата, шофьорът няма да бъде глобен, тъй като радарите не са свързани със системата на МВР.

Петров допълни, че най-честите нарушения, засечени от общинските камери, са за превишена скорост и неспазване на пътните знаци.

Трафикът в София се следи от 600 камери.

Последните две опасни шофирания – дрифтове, са извършени от шофьори на 18 и 31 години, като и двамата са санкционирани. Автомобилите са спрени от движение автомобилите за 3 месеца.

“Дрифтове правят основно по-млади и неопитни шофьори. Най-опасно е, когато го правят на малки улички с много преминаващи хора”, каза от своя страна Марио Киричков от отдел “Криминална полиция” към СДВР.

Основно се кара с превишена скорост на широки булеварди в късните часове на денонощието, когато движението не е интензивно. За дрифтове са любими бул. “Цар Освободител” и пешеходната зона около храм-паметника “Св. Ал. Невски”.

Именно за опасен дрифт около “Св. Александър Невски” съобщи кметът на София Васил Терзиев преди няколко дни. Шофьорът е установен. Наложена му е глоба и са му връчени 7 стари фиша. / offnews.bg