Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияКамион, натоварен с багер, е предизвикал инцидента край Девня

Камион, натоварен с багер, е предизвикал инцидента край Девня

Той ударил конструкцията и част от нея паднала върху движещия се лек автомобил

Товарен автомобил с прикачено полуремарке, натоварен с багер, е причинил инцидента край Девня, при който пострадаха тежко две жени, каза началникът на сектор „Пътна полиция“ във Варна главен комисар Петко Камбуров. Той уточни, че сигналът за катастрофата е подаден малко след 9 часа тази сутрин. Тежко натовареният камион се е движил по пътя Суворово – Девня. Преминавайки под предпазно съоръжение, той ударил конструкцията и част от нея паднала върху движещия се отзад лек автомобил. Камбуров уточни, че пострадалите майка и дъщеря, родени през 1961 и 1981 година. Едната жена вече е извадена от колата и транспортирана до болница във Варна. Продължава операцията по изваждане на втората пострадала. На място са екипи на „Гражданска защита“.
Кметът на Девня Свилен Шитов допълни, че състоянието и на двете жени е тежко. По думите му удареното съоръжение е предпазно, поставено под въжената линия на един от заводите край града.
По случая е образувано досъдебно производство. Движението по пътя Суворово – Девня е ограничено и колите се пренасочват. /БТА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular