Канабис, пушки и патрони откриха в дома на бившия мъж на пребитата бизнесдама в Благоевград

Канабис, пушки и патрони откриха полицаи при обиск в дома на гръцкия бизнесмен Йоанис Козас.

След извършена, около 09:18 часа в понеделник на ул. „Трети март“ в гр. Благоевград, проверка лек автомобил „Ауди“, с техническо средство е установено, че 64-годишният водач на автомобила шофира след употреба на наркотично вещество.

От органите на реда е проверено жилище в с. Дъбрава, общ. Благоевград, обитавано от същия, където са открити: около 166 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, около 3 035 бр. патрони с различен калибър, около 10 ловни пушки, въздушна пушка, револвер и пистолет. За четири от ловните пушки и въздушната пушка не са предоставени необходимите документи за притежание и съхранение. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случаите са образувани досъдебни производства.

Припомняме, че преди месец бившата съпруга на Козас– Стефка Терзийска бе жестоко пребита пред дома й. Тя обвини като поръчител Йоанис Козас и заяви, че била подлагана на системен тормоз в продължение на години. След побоя жената загуби зрението на едното си око.

За зверския побой бе обвинен 21-годишният благоевградчанин Кирил Лукаров, който бе арестуван след три дни в хотел в Сандански. Той е обвинен в причиняване на средна телесна повреда при повторност, преди време пак е бил осъждан за побой.

Синът й Коста Козас призова благоевградчани да подкрепят майка му на протест в нейна защита.