Sunday, June 16, 2024
HomeРегионКочериновоКандидатите от ГЕРБ - СДС в Кочериново: За нас е важно всяко...

Кандидатите от ГЕРБ – СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно населено място, всеки човек и всеки проблем

За нас е важно всяко едно населено място в област Кюстендил, всеки човек и всеки проблем, който притеснява местната общност. Показали сме го през годните и ще продължим да работим в тази посока, независимо кой е кмет или каква политическа сила управлява населеното място. Това увериха кандидатите от листата на ГЕРБ – СДС по време на среща с жители на община Кочериново.

На нея присъства областният координатор Даниел Данчев и бившият кмет на Кочериново Иван Минков. Водачът на листата Христо Терзийски заяви категорично, че след тези избори ГЕРБ – СДС ще направи всичко по силите си да се състави редовно и дългосрочно правителство, с 4-годишен мандат на управление.

“Хората ни показаха, че искат предвидимост и стабилно управление. Всички се уморихме от това безвремие, в което бе вкарана държавата ни от 2021 г. насам. За това ви молим за категорична подкрепа, за да имаме мнозинство и да съставим правителство. Единствената политическа сила, която доказа през годините, че може да управлява и да носи отговорност, е ГЕРБ,” заяви Терзийски.

Пред представители на образованието, които присъстваха на срещата, Радослава Чеканска обясни: „В парламентарната комисия непрекъснато постъпваха сигнали от преподаватели, които в продължение на месеци не можеха да заемат длъжността “старши учител” и съответно “старши възпитател”, независимо от учителския им стаж. Така те получаваха и по-ниско брутно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит, очаквайки месеци наред да получат атестация. Това наложи внасянето на предложение с искане за промяна в Наредба № 15 от 2019 год., с което процедурата да бъде ускорена. Става въпрос за хиляди преподаватели от цялата страна, които бяха поставени в позиция на очакване и зависимост, което е недопустимо.”

Тя уточни, че инициираната от ГЕРБ нормативна промяна ще даде зелена светлина за кариерното развитие на педагогическите специалисти още от тази учебна година. Това е и мярка за задържане на специалистите в системата, която е особено важна за младите учители, които в момента на практика не могат да растат в кариерата.

Михаела Крумова обърна внимание, че почти всеки един от листата на ГЕРБ – СДС има някаква връзка с Кочериново или с Рилското корито. “Познаваме проблемите на местната общност, защото са и наши проблеми. Не сме спуснати отвън, затова вашите грижи са и наши грижи. Боли ни, когато родните ни места боксуват, не се развиват, не се случва нищо положително, затова ви молим да ни помогнете в борбата да променим това”, призова Крумова. Тя отчете, че активът на партията в тези населени места винаги се е справял добре и е бил сред първенците по изборни резултати.

Иван Каназирски обясни, че хората вече се опариха от управлението на Промяната и прозряха, че те са едни аматьори. “Ние и вие гледаме в една посока и това е стабилна и сигурна България. Ще ви помолим отново да ни подкрепите на 9 юни с номер 22 в бюлетината, за да не допускаме повече аматьори като ПП да съсипват държавата ни”, призова Каназирски.

Едно от новите лица в листата – Мартин Кавдански каза, че корените му са от село Пороминово и детството му е минало там. “Като член на Младежката структура на ГЕРБ за мен приоритет са младите хора. Важно е да запалим в тях искрата – да имат вяра и да са активни, че най-доброто пред България предстои, и е в нашите ръце да го постигнем. Като спортист мога да кажа, че в политиката ще се раздам така, както го правя на терена – със сърце, душа и дисциплина”, увери Кавдански.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

Most Popular