Кирил Кирилов и Павел Йорданов от „Патриоти Дупница” се биха във фоайето на община Дупница, Йорданов с 4 шева на главата

Павел Йорданов и Кирил Кирилов
  • Дупница остана без контролно звено заради побоя

  •  Кметът Чимев уволни дисциплинарно служителя Кирил Кирилов и разформирова службата

Община Дупница остана без контролно звено. Кметът Методи Чимев разформирова формированието, създадено, за да пази обществения ред и общинската собственост, след скандал и побой във фоайето на общината на 11 декември. Разпрата е между служителя в звеното Кирил Кирилов и Павел Йорданов – бивш състезател по борба. Двамата са членове на организацията „Патриоти Дупница”, на която Кирилов е бивш председател, и имали стара вражда. 52-годишният Павел нападнал с обиди Кирилов, когото засякъл във фоайето около обяд в сряда. Последвали удари с юмруци, след които Йорданов е бил приет в болница, направени са му 4 шева на главата, в недобро физическо и психическо състояние.

Кирил Кирилов

В резултат на случилото се в четвъртък Кирилов е уволнен дисциплинарно, а звеното – разформировано. „Подобно „поведение” не се нуждае от коментар. Лицето е дисциплинарно уволнен. Другото ми решение е да разформировам цялото „Контролно звено”. Вече няма да го има! Разпоредил съм да се окаже пълно съдействие на полиция и прокуратура по случая. Видеозаписите от камерите са предоставени на органите за последващите им действия”, казва кметът Методи Чимев в официално изявление, изпратено до медиите.

Павел Йорданов (със знамето) на честване на Йордановден в града, в което в последните „Патриоти Дупница” са сред основните организатори.

„Случилото се е заради лична вражда и може би му е придаден и малко драматизъм. Засега не е ясно какво ще се предприеме и кой ще изпълнява функциите на звеното”, каза пиарът на общината Христо Апостолов в отговор на въпроси на „Вяра”. Кирил Кирилов бе назначен в „Контролното звено” в предишния мандат, заедно с още няколко души от „Патриоти Дупница”, като шеф на службата бе Ивайло Терзиев. Кирилов не за първи път влиза в остри конфликти с хора от града.