Кметът Бръчков удължи с 2 дни ваканцията за учениците в община Петрич, децата в Сандански влизат в клас

 

08-01  Димитър Бръчков
Димитър Бръчков

Ваканцията на учениците в община Петрич се удължава с два дни, считано от днес. Предвижда се учебните занятия да продължат на 11 януари. Заповедта е на кмета Димитър Бръчков. Мотивите на градоначалника са, че учебните заведения не са готови да посрещнат учениците, осигурявайки нормални температури в класните стаи. Това е установила проверка на общински служители на терен до всяко учебно заведение в града и селата. В дните 09.01. 2017 г. и 10.01.2017 г. (понеделник и вторник) училищните ръководства трябва да направят необходимото, за да работят ефективно отоплителните инсталации, така че да се достигне необходимата температура за посрещане на учениците.

210-06-01-
Кирил Котев

Петрич е третата община в Пиринско, която удължава ваканцията на децата след Благоевград и Симитли. Освен това много училищни дворове са непочистени и застрашават безопасността на децата. Директорите следва да предприемат действия и в тази посока, категорични са от общинската управа в Петрич. Инспекциите по места са констатирали също, че директорите на детски градини в град Петрич имат нужната организация за посрещане на децата. Измерени са нормални температури. Единствено до отстраняване на възникнал проблем с водоснабдяването няма да работят до второ нареждане детските градини в селата Дрангово, централната сграда в Марикостиново и в село Ключ.

Без удължена ваканция засега остават учениците в Сандански. „Пътищат в общината са напълно почистени, училищните сгради са загрети предварително, няма усложнение на грипната обстановка. Поради тези причини учебните занятия в общината продължават”, коментира кметът на Сандански Кирил Котев.