Кметът инж. Румен Томов награди първото бебе на община Благоевград за 2020 г. и последното за 2019 г.

Кметът инж. Румен Томов награди първото бебе на Благоевград за 2020 година. Калоян Димитров е роден на 2 януари 2020 г. в болница ПУЛС. Кметът посрещна в кабинета си родителите на Калоян Димитров. Тържественото събитие се състоя по случай Деня на родилната помощ. Родителите са от Благоевград. Имат и 2-годишен син Константин. Майката Александрина Димитрова е специалист в „Обществен ред и сигурност“ на община Благоевград, а бащата Благовест Димитров е строителен техник.
Градоначалникът връчи подарък от името на община Благоевград и пожела на семейството да бъдат здрави и благословени, да се радват на успехите на своите деца.
Последното бебе на Благоевград за изминалата 2019 г. също е момче и се казва Калоян. Калоян Велчев е роден в акушеро-гинекологията на МБАЛ-Благоевград.

Кметът Томов посреща и родителите на Калоян Велчев, който също получи подарък от община Благоевград. Родителите Станислав и Светлана доскоро са живеели в Англия, където имат бизнес. Те имат 10-годишна дъщеря Кристиана. Завърнали се в село Рилци – родния край на Светлана Георгиева. Тя има собствен бизнес със земеделие, производство на биозеленчуци.
Кметът ориса и Калоян Велчев да расте здрав и благословен и да постига своите мечти.