Кметът Кирил Котев милва сърничка, обс -шефът Георги Георгиев се радва на муфлон, д-р Емил Витанов отсече: Зоокътът на Сандански е №1

С водосвет от архиерейския наместник на Санданска епархия Георги Танчев беше официално открит новият атракцион в парка на курортния град Сандански. Кметът Кирил Котев се радва на приказно красиви сърнички, обс- шефът Георги Георгиев хареса муфлон, докторът по екология Емил Витанов беше категоричен: “Това е чудна придобивка, най хубавият зоокът в България, изграден е съгласно всички нормативни изисквания и отглеждането и грижите за животните в центъра ще се извършва от специално-обучен за целта персонал. За здравословното състояние на животинките са осигурени специализирани ветеринарни грижи.”

Граждани и гости на града ще могат да се радват на деветте нови обитатели: елен, кошута, два муфлона и пет кенкура.
Сбъдна се още една мечта на санданчани да се възвърне зоопарка със сърни и елени, както бе преди много години.  Организатор и изпълнител е община САНДАНСКИ, съвместно с ДГС – Сандански и ДГО – Благоевград. Присъстваха кметът на общината Кирил Котев и служители от ОбА, председателят на ОбС и съветници, директори на горското стопанство от Благоевград и Сандански, както и много граждани с децата си.
Най-голя интерес и любознателност проявиха децата, малки и големи, които се снимаха с новите си приятели, а шестокласникът Антонио показа завидни знания, като поучаваше с какво се храни кенгурото, че пие често вода и какви други умения и навици има.
Имаше предложения от гражданите, относно видео наблюдение, тротоари за пешеходци, банкет на пътя, пейки за отмора и кошчета за отпадъци, а най-належащо е градски транспорт, който да обикаля по северната дъга и околовръстното, за удобство на местните и гостите на Сандански. Може би ще се поставят тези и други актуални въпроси на редовното заседание на ОбС за решаване този месец.

Автор: Роска Носкова