Sunday, June 23, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът на Благоевград Атанас Камбитов за Стефан Генов: Не приемам подобно поведение,...

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов за Стефан Генов: Не приемам подобно поведение, но гледаме напред, „Пирин” може и без него

 

124-01-10-120125-kambitov

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов пожела успех на „Пирин” след водосвета, с който по традиция започна подготовката за пролетния дял на шампионата в Първа професионална лига.
Той сподели, че не иска да коментира темата за изненадващото напускане на старши треньора на тима Стефан Генов. Но от думите му стана ясно, че не одобрява хода на 60-годишния специалист, както и действията на шефовете на ЦСКА, които го отмъкнаха.
“Не приемам подобно поведение, няма как да го оправдая – и на тези, които предлагат, и на тези, които го приемат. Няма повече да го коментирам. Гледаме напред. „Пирин” е от 1922 година, това говори достатъчно. „Пирин” може и без Генов”, заяви Камбитов и допълни, че общината ще продължи да помага на отбора.

07-15-01-stefan-genov
“Задачата на общината е да подсигури финансово клуба. Към момента си изпълняваме задълженията, няма да имаме проблеми и занапред и работим в тази посока”, заяви Камбитов.
Кметът припомни, че в края на миналата година Общинският съвет гласува определена сума за футболния клуб. В края на годината се стигна до напрежение около плащанията, но според градоначалника вече всичко е наред.
“Имаше малко забавяне в плащанията, футболистите проявиха разбиране, за което им благодаря”, добави той.
“Към днешна дата финансовите взаимоотношения са урегулирани, както и оттук нататък с бюджета за 2017 г.”
“Между другото това беше и проблемът, защото знаете, че сме бюджетна организация и има известна технология при прехвърляне на средства. В бюджета за 2017 г. са подсигурени необходимите средства, така че момчетата и всички в „Пирин” могат да бъдат спокойни, а ние да очакваме от тях успехи и да ни радват на терена.”
“Това им пожелавам и най-вече здраве”, каза Камбитов. Той допълни, че целта пред отбора е непроменена и тя е оставане в елитната група.
Към момента общината изпълнява проекти за изграждане на допълнителен стадион в село Падеш и това е заложено за 2017 г., съобщи още градоначалникът и добави, че част от мащабния проект “Спортен Благоевград” на стойност 4,5 млн. лева включва и модернизиране на футболната база в града.
“Той се финансира частично от оперативна програма “Региони в растеж”, ще се търсят и други финансови източници, но няма осигурени средства от спортното министерство, каквато информация бе тиражирана неотдавна”, обясни Камбитов.

RELATED ARTICLES

Most Popular