Кметът на Благоевград: Пирин има огромни дългове и точно 0 лева по сметките

Пирин има огромни дългове, каза пред журналисти кметът на Благоевград Методи Байкушев. Той посочи, че задълженията за осигуровки са “огромни”, по последна информация надхвърлят 270 хиляди лева, има задължения и към доставчици и футболисти.

Байкушев каза, че за него е “шокиращо”, че на пресконференция бившият кмет на Благоевград каза, че оставя клуба в “цветущо” състояние и без никакви дългове.

“Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките”, посочи Байкушев и допълни, че в понеделник по сметката на Пирин ще бъдат преведени седем хиляди лева, за да могат да се проведат следващите мачове, които средства са част от субсидията за детско-юношеската школа.

На въпрос приета ли е оставката на управителя на клуба Атанас Дафинов, кметът на Благоевград посочи, че решенията кой да управлява общинските дружества, каквото е и ОФК Пирин, се взема от Общинския съвет, но този въпрос ще бъде повдигнат още на следващото заседание, което се очаква да бъде насрочено за петък (24 ноември).

“Надявам се, че дотогава ще намерим и ще предложим човек, който временно да изпълнява тази длъжност и който ще поеме ангажимент да опита да извади клуба от това състояние”, добави Байкушев.

Във връзка с бъдещето на футболния отбор, кметът на Благоевград каза, че към момента Общината не може да поеме със сигурност ангажимент, че ще успее да спаси клуба.

“Тепърва трябва да влезем и да установим какво е реалното състояние”, обобщи Методи Байкушев. Той допълни, че трябва да има нов управител, който да “извади” счетоводната информация и обществеността да бъде информирана.