Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБанскоКметът на община Банско Георги Икономов посрещна посланика на Южна Корея Шин...

Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна посланика на Южна Корея Шин Бунам, кореецът се зарадва на слънцето, закани се да пробва пистите

08-01-594

Кметът на община Банско Георги Икономов проведе среща с посланика на Република Южна Корея, Н.Пр. Шин Бунам. Посланикът е акредитиран в нашата страна от месец май миналата година, като Банско, наред с големите областни градове, е едно от местата, избрани от дипломата да проведе своите визити. Той изтъкна, че районът е с голям потенциал за привличане на туристи от цял свят, включително от далечна Корея. За последната година България е посетена от 10 000 корейски туристи, заинтересовани предимно от културно-историческите забележителности тук.

Коментирани бяха възможности за реклама и промотиране на Банско в Корея, като посланикът даде заявка за съдействие за реализирането на рекламни филми, както и опознавателни турове с представители на корейски туроператори и журналисти, които да бъдат отправна точка за популяризиране на дестинацията.

08-01-590

„Водил съм разговори с мои македонски колеги да бъде направена т.нар. „Македонска мозайка“ – общ туристически маршрут, с който да бъдат привличани туристи от по-отдалечените точки на света. Маршрутът би дал възможност за опознаване на Балканския полуостров, интересен с богатите си възможности за морски, планински и културно-исторически туризъм“, допълни Икономов.

В края на срещата Н.Пр. Шин Бунам не скри радостта си, че пристигайки в града, за първи път вижда слънцето от дни и следобеда няма да пропусне да се качи на пистите в ски зоната.

08-01-_4587

RELATED ARTICLES

Most Popular