Кметът на община Банско Георги Икономов посрещна посланика на Южна Корея Шин Бунам, кореецът се зарадва на слънцето, закани се да пробва пистите

08-01-594

Кметът на община Банско Георги Икономов проведе среща с посланика на Република Южна Корея, Н.Пр. Шин Бунам. Посланикът е акредитиран в нашата страна от месец май миналата година, като Банско, наред с големите областни градове, е едно от местата, избрани от дипломата да проведе своите визити. Той изтъкна, че районът е с голям потенциал за привличане на туристи от цял свят, включително от далечна Корея. За последната година България е посетена от 10 000 корейски туристи, заинтересовани предимно от културно-историческите забележителности тук.

Коментирани бяха възможности за реклама и промотиране на Банско в Корея, като посланикът даде заявка за съдействие за реализирането на рекламни филми, както и опознавателни турове с представители на корейски туроператори и журналисти, които да бъдат отправна точка за популяризиране на дестинацията.

08-01-590

„Водил съм разговори с мои македонски колеги да бъде направена т.нар. „Македонска мозайка“ – общ туристически маршрут, с който да бъдат привличани туристи от по-отдалечените точки на света. Маршрутът би дал възможност за опознаване на Балканския полуостров, интересен с богатите си възможности за морски, планински и културно-исторически туризъм“, допълни Икономов.

В края на срещата Н.Пр. Шин Бунам не скри радостта си, че пристигайки в града, за първи път вижда слънцето от дни и следобеда няма да пропусне да се качи на пистите в ски зоната.

08-01-_4587