Кметът на община Перник Вяра Церовска обеща вода на хората от Мещица: Роботи се по аварията, студовете спукаха главния водопровод в кв. „Караманица“, градът е на сухо

 

02-01-229

До ден проблемът с водата ще бъде разрешен, успокои кметът на община Перник Вяра Церовска жителите на село Мещица, които се вдигнаха на бунт заради липсата на вода.

Церовска беше на място, след като кметът на селото Деян Станимиров алармира за проблема, довел до недоволството на хората.

02-01-37

Церовска уточни, че в момента се работи по аварията, която ще бъде отстранена в най-кратък срок. Тя сподели пред местните хора, че резервоарът в селото е пуснат, направени са пробите и е в процес на преминаване като собственост към Асоциация ВиК, което не пречи да работи.

„Той е направен, за да може да се осигурява по-добро водоснабдяване на жителите на Мещица. Това е проект, който е започнат през 2016 година и вече е приключен“, коментира кметът.

Тя обясни пред събралите се хора още, че заради тежка авария на главния водопровод в пернишкия квартал „Караманица“ в момента целият град е без вода. „Причините са ниските температури, поради което има заледяване на водата и са изпукали множество тръби“, допълни Церовска.

След разговора и уверението на кмета хората се успокоиха и беше премахната блокадата на пътя.

02-01-230 02-01-4225