Saturday, July 27, 2024
HomeРегионПерникКметът на Перник поздрави лауреати

Кметът на Перник поздрави лауреати

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с деца от Народен хор на ДЮФА “Граовче” към ЦПЛР-ОДК. Поводът за срещата бяха отличията, които малките изпълнители завоюваха на II Международен вокален конкурс “Златен глас “, а именно:
Звание Лауреат I – степен, Златна диплома и най-високо отличие Grand prix на Народен хор на ДЮФА “Граовче” в категория фолклор.
Звание Лауреат I – степен, Златна диплома и диплом за “Откритие” на солистката на ДЮФА “Граовче” Яница Емилова Иванова – с най-високо отличие от всички солисти, взели участие в този международен конкурс.
Звание Лауреат II – ра степен и сребърна диплома спечелиха солистите: Емма Захариева Кирилова, Сияна Славова Петрова и София Хейцман Костова.
С диплома за съществен принос за съхраняване и развитие на световната традиция на изкуството беше наградена и ръководителката на ДЮФА “Граовче” Мариана Янкулова.
Всички участници на ДЮФА “Граовче” в Международния вокален конкурс “Златен глас” са наградени с дипломи за “Почетно представяне”.
Децата не скриха вълнението си от срещата с кмета и с възторг разказаха за любовта си към българският фолклор.
Впечатляващите резултати от престижния форум бяха постигнати в екипна работа с корепетиторите Иван Иванов, Венцислав Андонов и Методи Методиев, както и диригент Мариана Янкулова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular