Tuesday, May 28, 2024
HomeРегионСамоковКметът на Самоков награди ученици за върнат портфейл

Кметът на Самоков награди ученици за върнат портфейл

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов награди ученици, върнали портфейл с пари и документи на собственика му. Церемонията по награждаването се състоя в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

В изгубеното портмоне е имало около 340 евро. Тримата ученици от 6. клас – Мартин Тошев, Теодор Гончев и Николай Кирилов разказаха, че единият от тях тръгвал за среща с другите двама и открил портфейла. След това се съгласували какво да направят и решили да качат снимка на портмонето в групата „Забелязано в Самоков“ във Фейсбук. В портфейла е имало и карта за магазин. Родителите на децата са занесли портфейла в магазина и така е открит човекът, който е изгубил портмонето си, който е от София.

Трите момчета получиха плакет и подаръци от кмета на общината. „Това е невероятна постъпка. Поздравявам ви, че на тази крепка възраст сте направили това благотворително дело. Вие вече сте станали хора“, каза в словото си кметът инж. Ангел Джоргов. Той допълни, че образователната институция освен да даде добро образование, ги подготвя за живота. По думите му тази постъпка говори, че учителите и родителите им са свършили добра работа.

По време на събитието бе прочетен поздравителен адрес от заместник – директора на училището Цветана Тодорова от името на семейството Силва и Божидар Десанови. „Вие сте специални тийнейджъри, които носят добро в света. Продължавайте да бъдете пример за доброта, смелост и светлина за всички около вас. Светът се нуждае от герои точно като вас“, се посочва в поздравителния адрес.

По време на събитието заместник – директорът използва възможността и награди ученици, класирали се в конкурса, организиран от Държавно горско стопанство – Самоков, предаде БТА.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular