Saturday, July 27, 2024
HomeСпортКметът на Самоков поздрави баскетболистите за Купата

Кметът на Самоков поздрави баскетболистите за Купата

Баскетболистките на Рилски спортист бяха поздравени в Самоков от кмета Ангел Джоргов, след като спечелиха Купата на България.
Самоковският тимспечели тазгодишната надпревара за ценния трофей, като победи досегашния му носител Берое с 62-56.
Медалите на златните момичета бяха връчени от кмета Джоргов.
Двата отбора изиграха страхотен финален сблъсък, като Берое поведе в първата четвърт с 21- 15.
През вторите десет минути баскетболистките на Меги Маринкова започнаха да играят много добре в защита и позволиха на гостенките да отбележат едва 6 точки, като почивката дойде при 27- 37 в полза на Рилски.
След подновяването на играта момичетата ни запазиха инерцията от втората част и продължиха да са по-добрият отбор, като дори успяха да увеличат преднината си до 14 точки преди последната част.
В нея баскетболистките от Стара Загора направиха всичко по силите си, за да се върнат в срещата и успяха да намалят изоставането си до само 5 точки 5 минути преди края на срещата.Това обаче бе максимума, който успяха да постигнат, защото момичетата от Самоков изиграха финалните минути на мача изключително умно и заслужено спечелиха Купата на България.
„Момичета! Вие направихте горди всички самоковци, донесохте ни много радост! Вие върнахте името на Самоков и „Рилски спортист” като сериозен фактор и в женското направление в баскетбола!Поздравявам ви за добрата игра и най-вече за духа и силата на характера, които показахте днес. Поздравявам треньорския екип в лицето на Маргарита Маринкова и Вероника Джикова, които „отгледаха” този отбор и го превърнаха в тим, с който вече всички се съобразяват. Поздравления и за президента на клуба инж. Петър Георгиев, благодарение на който женският баскетбол се възроди в Самоков и без който нищо от това нямаше да е възможно!“, каза градоначалникътАнгел Джоргов.
Деница Манолова и Тия Чеймбърс бяха най-резултатни в мача за Рилски, като Деница приключи с 13 точки и 7 борби, а американката остана с 11 точки и също 7 борби. За Берое над всички беше Жаклин Златанова с 15 точки.

RELATED ARTICLES

Most Popular