Sunday, June 23, 2024
HomeРегионСапарева баняКметът на Сапарева баня Калин Гелев спря моторните шейни по пистите в...

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев спря моторните шейни по пистите в с. Паничище, глоби от 100 до 800 лв. грозят нарушителите

 

06-01-ski_pisti

Глоби от 100 до 800 лв. грозят нарушителите на забраната

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев забрани движението на моторни шейни по пистите, вътрешната пътна мрежа и пешеходните алеи в с. Паничище, съобщиха от пресцентъра на общината. Освен моторни шейни по посочените места се забранява и преминаването на четириколки. Движението на джипове в с. Паничище е забранено по пистите и пешеходните алеи. В тази връзка се монтират нови предупредителни знаци в района на ски пистите.

При нарушение на физически лица глобата е от 100 лв. до 200 лв., а при нарушение на юридически лица и ЕТ – имуществени санкции в размер от 200 до 800 лв.

Съгласно чл. 151, ал. 4 от Закона на туризма на ски пистите не се допуска ползването на моторни превозни средства или други средства, които не са ски или сноуборд. Изключение правят тези, които се използват за обработка на пистите, за осигуряване на реда и безопасността по пистите или в извънредна ситуация – при планинско спасяване или медицински екипи.

RELATED ARTICLES

Most Popular