Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесКметът на Симитли Апостол Апостолов откупи богоявленския кръст за 2000 лв., остава...

Кметът на Симитли Апостол Апостолов откупи богоявленския кръст за 2000 лв., остава 40 дни в общината

 

 

05-07-01-%d0%ba%d1%801Напрестолният кръст от църквата „Рождество на Пресвета Богородица” в Симитли ще бъде преместен в сградата на общинската администрация и ще остане там цели 40 дни.

Християнският символ бе откупен на богоявленския търг в храма от общинския кмет Апостол Апостолов.

Според запознати той платил 2000 лв.05-07-01-%d0%ba%d1%802

Разпятието бе донесено в кметството, а отец Спас отслужи водосвет за здраве, късмет и успех на всички, работещи в администрацията.

Градоначалникът откупи светинята специално за общината, където кръстът ще прекара 40 дни, след което отново ще бъде отслужен водосвет за здраве.

„Нека напрестолният кръст пази всички нас, желанието ми е аз и моят екип да сме здрави и задружни, затова откупих кръстa, който да остане в сградата на администрацията“, каза кметът Апостолов.

Цялата администрация се бе събрала в заседателната зала на общината, общинарите запалиха свещи за здраве и бяха поръсени със светена вода от отец Спас.

„Бог да ни дарува със здраве, късмет и успехи. Тази година по Божие допущение кръстът остава в общинската администрация, дано Бог дарува всички жители на общината с най-добри блага“, нарече отец Спас.

Питка за здраве и успех бе раздадена на всички общинари.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular