Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаКметът на Червен брег подкара багер, почиства сам за събора в селото

Кметът на Червен брег подкара багер, почиства сам за събора в селото

Кметът на Червен брег Славчо Димкин подкара сам личния си багер, за да почисти улиците в дупнишкото село. Повод за инициативата е предстоящият храмов празник и събор в населеното място, който ежегодно се провежда на големия християнски празник Възнесение Господне (Спасовден).

Димкин не издържал на неяснотите около това дали от община Дупница ще изпратят работници, които да извършат почистването и взел инициативата изцяло в собствените си ръце. Извадил личната си техника, извикал двама помощници и тръгнали сами да почистват по главната и второстепенните улици.

„Идва събора на селото. Искам да е приветливо за всички жители и гости на Червен брег. Ще бъде осветен агнешки курбан, ще има програма, някои ще си дойдат от гурбет. Не може да посрещаме празниците в неприветлив за хората вид. Затова реших, че няма кого да чакам. Извиках две момчета от селото да ми помогнат и ще им платя от собствената ми заплата. И двамата са безработни. Така и за мен добре и за тях добре. След като свършим с улиците започваме с боядисването на бордюрите”, разказа Димкин.

Действията му не учудиха хората от Червен брег, които твърдят, че местният кмет не се спира и се е отдал изцяло на селото и неговите жители.

Припомняме, че само преди седмица Димкин се ангажира дейно с организацията по посрещането на победителя от Хелс Китчън Лъчезар Чоткин, който е родом от Червен брег. Гордият кмет му подготви истинска изненада. На центъра бе отслужен водосвет за здраве, а стотици червенобрежани извиха кръшни хора под звуците на оркестър. За да поздравят Чоткин на площада бяха момичетата от местото читалище и момчетата от детската школа на футболния отбор в селото. Хора от цялата околия се стекоха, за да поздравят победителя и да си направят снимки за спомен.

С началото на ваканцията в селото започва и лятна занималня за деца от предучилищна и начална училищна възраст. Зад инициативата отново седи кметът на Червен брег Славчо Димкин и читалищните дейци в селото.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. А кмета на Дупница е само медийна звезда .Най -големият дарител на републиката .С чужда пита помен прави.Пълен безсламник,едно голямо нищо .

Comments are closed.

Most Popular