Кметът Церовска и зам.-министърът Николова прерязаха лентата на обновения пернишки кв. «Тева», за 3,9 млн. лв. правят Парк на предизвикателствата и нов мост

 

С водосвет бе открит официално вчера завършеният проект за благоустрояване на най-младия пернишки квартал – „Тева”. Обектът е част от проекта „Подобряване на градската среда в гр. Перник“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. с над 3,9 млн. лв. Освен благоустрояване на жилищния квартал с инвестицията от МРРБ се изгражда Парк на предизвикателствата в местността Войниковец и се реконструира мост над река Струма.

Лентата прерязаха кметът на община Перник д-р Вяра Церовска и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Проектът включва изграждане на зони за отдих с алеи, озеленяване, изграждане на беседки, монтиране на паркова мебел, тенис маси, площадка за стрийт фитнес, детски площадки, паркинг за 50 коли и др.

„Наистина съм горда, че в Деня на Европа и само няколко дни преди празника на квартал „Тева“ имаме възможност да покажем това, което изградихме за една година. Това е само началото на промяната в най-младия пернишки квартал“, сподели с вълнение градоначалникът. Деница Николова обясни, че за правителството проектите за развитие на градската среда винаги са били с особен фокус. „Над 800 млн. лева са инвестирани в мерки за подобряване на градската среда, за подобряване на парковите пространства, за изграждането на нови детски площадки и зелени площи, които да допринесат за по-доброто качество на живот на хората“, сподели зам.-министърът и подчерта, че ефектът е видим и всеки един град може да се похвали с обновен парк и места за отдих.

„Към настоящия момент ние сме фокусирали сериозен финансов ресурс в Перник в размер на над 24 милиона лева, който ще подобри качеството на живот. В предходните няколко дни одобрихме средства, с които да се подобрят условията на градския транспорт в Перник. Това са мерки, които ще бъдат в размер на 6.5 млн. лева“, обясни Деница Николова и отправи пожелание за успешно реализиране на всички предстоящи проекти в общината. Областният управител Ирена Соколова също поздрави жителите на „Тева” с новата придобивка, кварталът с най-много млади семейства, с една от най-хубавите детски градини, едно от най-хубавите училища, а сега и с най-хубавите кътове за отдих в града. Поздравления за кмета, за организацията, която прави, и, разбира се, за възможностите, които дава на перничани да се чувстват удобно в сигурна и хубава околна среда, каза губернаторът.

Снимки

Д-р Вяра Церовска преряза лентата.

В тръжеството участва и зам.-министър Деница Николова.