Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградКнижки, дървени медали и забавни игри за децата от Черниче в Седмицата...

Книжки, дървени медали и забавни игри за децата от Черниче в Седмицата на гората

Децата от филиали „Център“, „Ян Бибиян“ и „Черниче“ към Детска градина „Радост“ се запознаха с горски педагози по случай Седмица на гората.
Най-малките жители на община Симитли посетиха служителите на Държавно горско стопанство „Симитли“, за да ги поздравят по случай техния професионален празник.
Децата имаха възможността да се срещнат и с горски педагози от Югозападно държавно предприятие, които ги запознаха с любопитни факти относно грижите, които се полагат при засяване, разсаждане и отглеждане на различни растителни видове от горския фонд.
Проведоха с малчуганите и приятни и забавни игри, а за награда им подариха книжки и специални дървени медали, които те сами можеха да надпишат и украсят.
Деца от групите се включиха в засаждане на фиданки в двора на стопанството и градините. С тях бе и директорът на Детска градина „Радост“ Виктория Янчева.
По-късно децата изненадаха своите гости с подаръци, стихчета и песни, посветени на гората! Директорът на горското стопанство в град Симитли, инж. Благой Кишев, бе впечатлен от усърдието на децата и им пожела здраве и много успехи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular