Saturday, July 27, 2024
HomeОживлениеКовид випускът целуна за последно знамето на Земеделската гимназия в Сандански

Ковид випускът целуна за последно знамето на Земеделската гимназия в Сандански

Земеделската гимназия “Климент Тимирязев” в Сандански тържествено изпрати випуск 2024. Дворът на училището бе разлюлян от бурни хора, а празничната обстановка допълниха пъстроцветните балони и десетки букети.

138 зрелостници от 6 паралелки целунаха училищното знаме и си взеха сбогом с любимата гимназия. А броенето от 1 до 12 екна из целия град.

Класните ръководители Снежана Малмова, Костадин Митрев, Диана Дикова, Христина Колева, Илиян Танчев и Анелия Калъмбова бяха не по-малко развълнувани от учениците си и едва скриваха сълзите. Техните довчерашни възпитаници успяха да ги трогнат и с милите думи на благодарност за подкрепата и уроците през всички години заедно. От ръководството на училището бяха категорични, че изпращат определено един от най-добрите випуски на училището.

Дългогодишният директор Емил Терзийски каза, че това е випускът, изкарал близо 3 години в условията на ковид пандемия. Но по думите му – с много усърдие, воля и с помощта на преподавателите, учениците са са се справили и тези условия не са оказали влияние на успешното им завършване.

Той им пожела успех следващата седмица на зрелостните изпити.

Снимки: Надежда Иванова, Ивет Арнаудова, Николай Капитански

Тържеството продължи с много настроение и усмивки. Бяха раздадени и ленти “ Желязна лейди”, “Мис усмивка”, “Мис Каприз”, “Най-добрата класна”…

Особено вълнуваща бе церемонията по предаване на знамето на следващия випуск.

На 21-ви юни ще бъдат  връчени и дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на зрелостниците.

RELATED ARTICLES

Most Popular